Billigt boende Bad Gastein

Bad Gastein

Bad Gastein – snösäkra Österrike levererar ännu en skönt ställe med vacker natur, fantastisk pistade skidbackar och pudersnö i massor för de som vill åka offpist-åkning i världsklass. Bad Gastein ligger i när nationalpark och har i många år varit en favoritort för snösugna Svenskar. Svensk hotellet Salzburget Hof är känt för sitt inbjudande läge och mycket höga standard på rum – de kör också ner julbordsresenärer från Sverige, för ge decemberåkarna sitt första åk i den mycket attraktiva skidmiljö som orten erbjuder.

Bad Gastein säsongen

Bad Gastein har säsong från november till och med maj, och den snösäkraste perioden ligger mellan december och slutet/början mars/april. Snö finns det i massor och även bra chanser till sol då skidområdet ligger i den östra delen av Österrike.

Skidområden och svårighetsgrad – Bad Gastein

Bad Gastein passar bra för både avancerade åkare såväl för nybörjare och barnfamiljer. Det finns många olika skidområden med olika svårighetsgrad. Bad Gastein är uppdelat i flera olika delområden, Bad Hofgastein, SportGastein och Dorfgastein – där varje område har sig egen svårighetsgrad. Dorfgastein har framröstas som bästa skidområde i Österrike under flera år och bjuder på riktigt fin och avancerad skogsåkning. I Dorfgastein hittar du också fina och breda nedfarter och framför allt är liftköerna nästintill obefintliga under lågsäsong.

Manchesteråkning Bad Gastein
Manchesteråkning Bad Gastein
Puderåkning Bad Gastein
Puderåkning Bad Gastein

Billigt boende Bad Gastein

Billigt boende i Bad Gastein – finns man enklast genom att gå genom olika hotellbokningssiter och boka resan via Norwegian som flyger ner på cirka 3 timmar med startpriser från 399 SEK enkel resa. Det finns en rad olika prisklasser på boende i Bad Gastein, där man kan hitta GastHause och billigare hotell från 400 SEK per natt under lågsäsong. Billiga boende är ofta en bit utanför byn – det kan därför va bra idé att ha bil eller hyra en bil för att ta sig till de olika skidområderna. Vill du bo i en riktigt lyxig miljö och mitt i stan kan du alltid boka Salzburger Hof som erbjuder alla möjliga bekvämligheter samt Badgastein centralaste läge.

Boka ditt billiga boende i Bad Gastein här >>

Bad Gastein Hotel Salzburger Hof
Bad Gastein Hotel Salzburger Hof

Billig resa Bad Gastein

Vid resa med Norwegian tillkommer extra avgifter för reseväskor, skidbaggar och skidor. Om ni är fler som åker och inte vill flyga så åker ni ner med bil från Stockholm på cirka 20 timmar. Vid bilåkning – glöm ej att du ej får köra dubbdäck på flera sträckor utan ladda bilen med snökedjor.

Snabbast vägen till Badgastein är att flyga direkt till Salzburg och därefter hyra bil eller ta en taxi / buss cirka en timme. Om det är svårt att få plats på flyget till Salzburg kan man ta flyget till 2 alternativa flygplatser som är betydligt större, Munchen och Innsbruck – då tar bilenvägen cirka 2 timmar. Lågprisflyg går till Munchen och Innsbruck så vill du spara pengar på resan sikta in dig på någon av dessa flygplatser och ta sedan en direkt buss till Badgastein.

Lite skön åkning från Bad Gastein – film från Youtube. Låt dig inspireras till ditt nästa skidäventyr.