Boende i Zell am See

Boende Zell am See

Zell am See – eller kanske bättre nämnd som Europa sportcenter nr 1 för skidåkning och har med sin fantastiska skidmiljö lockat skandinaver i många årtioenden till sitt stora och snösäkra skidområd. Zell am See skidomårde har stora off-pistområden men också mycket snälla backar för nybörjare och medelduktiga skidåkare. Det finns en rad olika boendeformer i Zell am See – allt från lyx-deluxe boende hotellen som startar mitt på alptoppen men också flertalet budget alternativ som passar de flesta plånböcker som vill uppleva alpernas riktiga skidglädje.

Skidresa för den ekonomiske:

Zell am See ligger ungefär 200 mil från Stockholm – om man tar bilen och bilar ner så har man ungefär 20 timmar med roliga historier framför sig. Dock är bilvägen en av de billigare vägar ner i Europa och detta gäller självfallet även för att ta sig ner till Österrike för skidåkning i världsklass, speciellt om man är fler i bilen som kan dela på drivmedel. Boende för den ekonomiske görs via de många GastHause som finns i byn och på de billigare Hotellen som ligger i stan och inte ligger i direkt anslutning till pisten.

Det finns idag flera stora researrangörer som kör ner bussar till Zell am See – bland annat Nortlander, SlopeTrotter och LionAlpin.

Flyg till Österrike:
Har du ont om tid eller känner att du inte vill spendera lite över 20 timmar med roliga historier kan du alltid flyga till Österrike. Zell am Sees närmsta flygplats ligger i Salzburg som ligger cirka 80 km från Zell am See. Vill du spara en slant på din resa kan du alltid åka med Norwegian och därefter hyra en bil från Salzburg där Norwegian. Norwegian flyger du med från 399 SEK enkel resa.

Boende i Sell am See:
Att hitta boende/ billigt boende / billiga boende alternativ i Zell am See är relativt enkelt och det finns alternativ för alla plånböcker. Här under hittar du många / några olika alternativa hotell som bokas direkt via hotellbokningssidan.

Billiga Hotell – Billigt boende – bo bra i Zell am See >>

Zell am See - Hotell Berner
Zell am See – Hotell Berner

Om du inte vill bo på hotell under din vistelse i Zell am See kan du alltid ta in på ett Gast-Hause eller hyra en lägenhet via exempelvis Sembo.se

Skidåkning på sommaren:
Ett längre stenkast från Zell am See ligger Kaprun som erbjuder glaciäråkning under sommarhalvåret. Ett tips är att ta med sina egna skidor till Kaprun då skiduthyrarna ser till att ta rejält med betalt för sin skidutrustning på sommaren. Kaprun har öppet större delen av året och vill man åka skidor i badbyxor så har du troligtvis hittat rätt.

Längdskidåkning i Zell am See:
Om du inte åker nedförs erbjuder Zell am See även fina längdspår. Över 300 km längdspår finns till förfogande.

Zell am See
Zell am See

Kör till Zell am See från Stockholm:

Visa Zell am See Ski Resort Map på en större karta