Disneyland Park

Paris , Frankrike

Disneyland Paris / Disneyland Park

är en del utav Disneyland® Resort Paris. Disneyland Paris är en av Europas största turistattraktioner och har över 10 miljoner besökare per år – som tar del utav allt som parken har att erbjuda.

Disneyland Paris består utav två olika parker / avdelningar. Disneyland Park och Walt Disney Studio Park. På området finns ett gigantisk utbud restauranger (Disney Village), mycket bra shopping och flertalet olika hotellanläggningar och Ranch området med stugor – som heter David Crockett Ranch.

Hotel Disneyland Paris Hotel

Hotel Disneyland Paris Hotel

Disneys David Crockett Ranch Bungalow

Disneys David Crockett Ranch Bungalow

Disneyland Park är den största ute de två parkerna med över 50 olika attraktion uppdelade på inte mindre än 5 olika temaområden. De olika temaområderna bygger på Disneys olika sagor och karaktärer – allt från Kapten Kroks äventyrsö med piratskepp till klassiska karuseller. Teamzonerna är Frontierland (Gränslandet , Adventureland (Äventyrslandet) , Fantasyland(Fantasilandet), Discoveryland (Upptäcktslandet) och Main Street U.S.A. (Storgatan U.S.A.). Du hittar även en film festival på området där man kan se kortfilmer i formatet 4D. Har man tur kan även träffa på Musse Pigg, Kalle, Långben och många av de olika klassiska figurerna i Disneys sagor och äventyr. De bjuds även på rad olika föreställningar under dagarna och varje dag innan stängning avslutat med den klassiska Disney fyrverkeriet.

1 dag, 2 dagar eller 3 dagar

Disneyland Paris är ett stort område nästan 20 km2, det finns mycket att göra och mycket att se. För att hinna med alla åkattraktioner och hinna med att se, höra och ta in alla intryck på Disneyland Paris behöver man minst 2 dagar, eventuellt 3 dagar för att hinna med allt. Att tänka på, det är alltid mycket folk på Disneyland Paris – så räkna med långa köer på de populäraste attraktionerna. Vill du åka de bästa attraktionerna är tidigare förmiddag och sena kvällar ett tips. Ta med extra vatten och snacks/frukt för att inte tappa intresset när köerna är för långa.

Inför besöket

  1. Ladda hem en karta över Disneyland Paris
  2. Ta med extra vatten – där ofta varmt på Sommaren då de flesta besöker Disneyland Paris.
  3. Ta med frukt, snacks – fyll på kolhydrater när orken tar slut. När orken e slut för både små och vuxna så blir det inte alltid så kul.
  4. Glöm inte att njuta över en upplevelse utöver det vanliga.

Matställen på Disneyland Paris

Allt inne på området är dyrt – räkna med att bränna många €uros på ditt besök, detta gäller även de olika restaurangerna på Disneyland Paris. Det finns en mängd olika snabbmat ställen som erbjuder hamburgare, chicken Nuggets och korv osv. Disneyland Paris har även ett eget McDonalds för de som inte kan hålla sig borta.

Flertalet restauranger har olika Disney teman där man träffar olika Disney karaktärer som Långben, Musse, Kapten Krok, Peter Pan, Askungen mfl. Det finns allt från lunchbuffé till riktiga lyxmiddag/lyxluncher – dvs. det finns något för alla att äta på Disneyland Paris.

Buffalo Bill's Wild West Show...with Mickey & Friends!

Buffalo Bill’s Wild West Show…with Mickey & Friends!

Attraktioner på Disneyland Paris

Det finns en rad olika attraktioner på Disneyland Paris – runt 50 stycken och de byggs upp nya attraktioner under åren. Nedan finner du några av roligaste:

Adventure Isle Disneyland Paris

Adventure Isle

Adventure Isle

Armageddon Disneyland Paris

Armageddon Disneyland Paris

Armageddon Disneyland Paris

Big Thunder Mountain Disneyland Paris

Big Thunder Mountain Disneyland Paris

Big Thunder Mountain Disneyland Paris

Cars Quatre Routes Rallye Disneyland Paris
Cars Race Rally Disneyland Paris

Cars Race Rally Disneyland Paris

Och mycket mycket mer så klart.

 Disneyland Paris: Topp 20 att göra på Disneyland Paris

Disneyland Paris – avslutsfyrverkerier!