Experium Äventyrsbad

Lindvallen , Dalarna

Oavsett om du åker till sälen och Lindvallen, vintertid eller sommartid, kan man alltid hinna med ett besök Experium Äventyrsbad. På Experium Äventyrsbad hittar du bland annat fler olika och långa vattenrutschbanor, en vågmaskin/flowrider, en basäng med starka strömmar du glida runt i och ta det lugnt. Bubbelkoppen är ett måste likaså massagestrålarna som finns utefter den långa simbassängen. Det finns också för den som vågar att testa – en surfmaskin/flowrider där man får testa sina skills att vågsurfa fast inomhus.
En mycket populär aktivt för både vuxna och små, speciellt vintertid är att ta en simtur i den riktigt varma utomhuspoolen som ger cirka 37 grader oavsett minus grader utomhus.

Experium Äventyrsbad Surfa – i Sverige första Flowrider

En flowerier är en konstgjord surfmaskin – som skapar en konstgjord våg som man sedan vågsurfar på. Experiums vågmasking har en vadderad sluttning där vatten trycks uppför kanten – vattnet strömmar sedan mot sluttning och bildar en våg. Djupet för vattnet i vågmaskinen är endast ett par decimeter vilket gör att både vuxna och barn med enkelhet kan testa denna surf utmaning (från 7 års ålder med målsmans intyg). Att surfa är inte enkelt – så rekommendationen är att testa sig fram och hitta sin egen still, från mag liggande, till knästående till stående.

Experium Äventyrsbad - Flowrider / Vågmaskin

Experium Äventyrsbad – Flowrider / Vågmaskin

Experium Äventyrsbad Vattenrutschbanor

På Experium hittar du 3 olika vattenrutschbanor;

  • X – Tube
  • Black Steel Hole
  • Lilla snabba rutschbanan

Tillsammans ger dessa tre vattenrutschbanor över hundra meter åkning i hisklig fart. X-Tube åker du med dina kompisar i gummringar. Black Steel Hole är den snabbare vattenrutschbanan och som har ljuseffekter i rören för att höja adrenalinet ytterligare.

Experium Äventyrsbad - Vattenrutschkanor

Experium Äventyrsbad – Vattenrutschkanor

Experium Äventyrsbad - X-tube

Experium Äventyrsbad – X-tube

Experium Vattenland för de minsta

För de mindre barnen finns ett eget lekområde, här finns flera olika pooler med olika vattenaktiviteter. Vattenkanoner, mindre vattenrutschbanor och vattendjupet är mellan 10 – 80 centimeter.

Experium Äventyrsbad - Bubbelbad

Experium Äventyrsbad – Bubbelbad

Experium Äventyrsbad – Vuxna

Vuxna kan antingen hänga med barnen i äventyrsbadet och åka vattenrutschbanor tills man blir blå eller ta en sväng inpå Saunaland. Saunaland på Experium erbjuder olika behandlingar, både modern och klassiska massage. Men Saunaland ger också ett ypperligt tillfälle att testa olika Saunas/bastur.

Experium Äventyrsbad - Saunavärld

Experium Äventyrsbad – Saunavärld

Experium – lek och nöje

På Experium finns det mer än ”bara” vatten. Här finns även spelhall, biograf, bowling och ett lekland och mycket mycket annat skoj att hitta på.

Öppettider Experium:

23/4-31/5 – Stängt

1 juni – 21 juni
Alla dagar: 11.00-18.30

22 juni (midsommarafton)
10.00-14.00

23 juni – 26 augusti
Alla dagar: 10.00-18.30

27 augusti – 1 december
Alla dagar: 10.00-18.30

Insläpp öppet till kl 18.00. Bassängerna är öppna till kl 18.30, omklädningsrummen till kl 19.00.

Experium – En upplevelsevärld i Sälen.

På Experium är det ofta mycket folk som badar samtidigt, ett tips är att ta med  puffarna till de minsta barnen.