Google mobil – Lego

Google mobil Lego

Google mobil – Lego

Det har ju sedan länge diskuteras när den första Lego mobilen kommer äntra marknaden och nu verkar det som Google har en prototyp som kommer lansera marknaden, men troligtvis först första / andra kvartalet 2015 – dvs. om man ska tro att ryktena stämmer.

Vad innebär då detta för dig som mobilälskare, som vill ta foton med mobilen på semestern! Facebooka, Twittra och Insta på samma gång. Det verkar inte som att den nya Legomobilen från Google ska revolutionera vårt nya mobilbeteende. Vad som dock kommer vara Lego är just hur du kan bygga din egen mobil efter dina egna preferenser.

Utgångsmodellen av Legomobilen kommer ligga runt 50 US dollar och riktar sig främst mot utvecklingsländerna där det nya surfbeteendet fortfarande är sin linda. Vad som dock e häftigt med Google mobilen och är Lego verkligen har inspirerat till den nya mobilen är hur du kan uppgradera din hårdvara beroende på vad du vill använda mobilen till.

Exempelvis, du ska på semester men tycker att din Google mobil har för dålig kamera i sin utgångsförfarande – då går man in på Googles butik som troligtvis kommer vara online och beställer en ny lins till mobilen. Har man sedan slut på minne för att roliga semesterbilder, kommer man enkelt kunna lägga in mer minne med nya minneskort. Om man tycker att mobilen blir slö, då köper man till extra processor kraft så håller din gamla Google mobil några år till.

Fenomenet om att bygga egna mobiltelefoner med utbytbara delar är ju ingen nyhet – men det har sedan idéen kommit ut inte varit någon tillverkare som verkar vilja ha anammat tanken med att smidigt och enkelt bygga din egen mobil efter dina preferenser. Att just Google verkar göra denna satsning är ju inte helt olikt Google att testa sig fram på nya områden, med nya visioner, nya idéer. Om Googles mobiltelefon gör entre under 2015 återstår att se, men idéen är ju tilltalande och lockade på många sätt – dvs. kan vi spara pengar och göra en custom telefon och samtidigt minska vårt slöseri av prylar, både då miljömässigt och resursmässigt kan Legomobilen säkert tilltala de flesta som gillar teknik och roliga mobiltelefoner.

Google mobil Lego
Google mobil Lego


Leave a Reply