High Chaparral

Hillestorp, Småland

High Chaparral – Nordens häftigaste vilda västern Park

Är du på väg nedåt i det avlånga landet Sverige och passerar Arstrid Lindgrens hemmatrakter är du säkert på väg till Sveriges mest vilda park – High Chaparral. High Chaparral ligger i Småland / Hillestorp och är cirka 40 mil från Stockholm. High Chaparral öppnar sina äventyr i mitten av maj och stänger ihop salongerna i slutet av augusti.

Karaktärer på High Chaparral:

Det finns en rad kända och okända karaktärer som man möter under sitt äventyr på High Chaparral, några av de mest kända är Lucky Luck – cowboyen som drar snabbare än sin egen skugga, du möter också Zorro – hjälten i Svart med sin snabba värja. Dalton bröderna dyker upp och gör otyg som vanligt – och här kan de minsta baren hjälpa till att fånga in dem och sätta dem i ”buren” för att sona sina brott. De två nybyggarna – Sven-Erik och Ester Johansson är två finurliga typer som gör dagarna lite enklare i Parken – High Chaparral. Det finns också många indianer i parken men de fredliga och visar gärna upp sina fjäderprydnader, ansiktsmålningar och visar sina skickliga jägarkunskaper.

Lucky Luke High Chaparral

Lucky Luke High Chaparral

Zorro High Chaparral

Zorro High Chaparral

Bankrånare High Chaparral

Bankrånare High Chaparral

Upplevelser High Chaparral

Det finns många olika upplevelser att testa på under din vistelse på High Chaparral. Du kan bland annat ta tåget – som åker till Old Mexico. Men se upp, tåget kan bli rånat på vägen till Mexico – håll i dina värdesaker och guld så du inte blir av mina dina tillgångar.

Tågresa High Chaparral

Tågresa High Chaparral

Guldvaskning är en mycket populär aktivitet både för små och stora barn – även vuxna får hjälpa till.

Guldvaskning High Chaparral

Guldvaskning High Chaparral

Du är/blir ingen riktig Cowboy utan att rida och självklart finns det ponnyridning för all coola cowkids/cowgirls/cowboys.

Vill du lära dig dansa en riktigt CanCan dans – så går man till Kate´s Palace. Varje dag under säsongen får alla barn/vuxna lära sig dansa en riktig CanCan med höga bensparkar, snabba snurrar och en riktigt cowboydans.

Hjulångaren är en av de lugnare aktiviteterna på High Chaparral men också en av de mest populära på sena eftermiddagarna då orken börjar tryta.

Shower – High Chaparral:

Under dagarna bjuder High Chaparral på en rad uppvisningar / Shower, nedan finner du några av de populäraste och tider under högsäsong – 2018:

  • Nybyggarna Sven-Erik och Ester, tid för show 11:00 & 14:45
  • Zorro, tid för show 13:00 & 15:45
  • Indian show, tid för show 11:00 – 15:00
  • Lucky Luck, tid för show 12:00 – 16:30
  • Wild West Stunt Show, tid för show 12:30 – 17:00

Inför besöket High Chaparral:

Som vanligt när man ska ut på äventyr är det klokt att ladda ner en karta innan äventyret ska börja. Karta för nedladdning hittar du via länken >>.

Nedan finner du en karta över High Chaparral 2018.

Parken öppnar kl 10:00 – och stänger kl 18:00 (högsäsong). Det finns gott om restauranger i parken men glöm inte att ladda upp med extra vatten, frukt och fika då energin snabbt går åt under de olika äventyren som High Chaparral bjuder på.

High Chaparral karta

High Chaparral karta

High Chaparral – Norden bästa temapark 2017 – håller du med?

Karta – hur du tar dig till High Chaparral

 Pineberry