Leksand Sommarland

Leksand , Dalarna

Leksand Sommarland;

Är en av Sveriges mest populära sommarattraktioner som ägs utav Leksands Resort AB. Leksand sommarland tituleras ofta som Sveriges mest familjära Sommar attraktion. Under de sista 20 åren har Leksand Sommarland varit band de populäraste sommar attraktionerna för barnfamiljer som vill semestra med mycket underhållning och äventyr.

Leksand Sommarland består idag utav flera olika områden där man kan testa på olika aktiviteter:

  • Vattenlandet
  • Motoraktiviteter
  • Aktionaktiviter
  • Karuseller
  • En mängd olika restauranger och kiosker

Vattenlandet Leksand Sommarland:

Leksand sommarland har idag (2018) 3 olika poolområden. Under säsongen håller poolerna cirka 28 grader. Det finns en rad olika vattenrutschbanor, allt från Fritt Fall, Speedy Hill – långa vattenrutschbanor men också korta/mindre för de mindre baren i familjepoolen. Det finns också hopptorn, där ungdomar och vuxna kan träna på att dyka eller göra olika volter. Om man vill testa på forsränning i ring finns 2 – 3 olika banor att testa på – och var beredd på att det är många hinder i vägen att försöka ta sig förbi.

Nytt för 2017 var den oerhört populära WipOut banan som har byggts upp på Siljan. Wipeout banan har inte mindre än 15 olika hinder som man ska ta sig förbi, från 6 års ålder – 110 centimeter. Obligatoriskt med flyttväst upptill 18 år men flytväst rekommenderas även för vuxna – då det är många tuffa hinder att ta sig förbi/över/under. Obs vattnet i Siljan är ofta kallt – så extra handdukar är ett tips.

Crazy Canyon Leksand Sommarland

Crazy Canyon Leksand Sommarland

Vildforsen Leksand Sommarland

Vildforsen Leksand Sommarland

Motoraktiviteter Leksand Sommarland:

Det finns en mängd roliga motorsporter att testa på, dubbel Go-kart där en vuxen med barn kan köra de riktigt snabba Go-kart bilarna. Det finns även enmanna Go-karts där barn/ungdomar kan köra själva (där det är längd bestämmelser om man får köra eller ej. Tänk på att Go-kart banan är mycket populär så det ofta är köer just på detta ställe. Det finns också Segways att testa, men också Elbåtar med vattenkanoner och vanliga mindre elbåtar för de minsta barnen. Det finns även trampbåtar och kanoter att testa för de som gillar att vara på vattnet.

Gokart Leksand Sommarland

Gokart Leksand Sommarland

Segway Leksand Sommarland

Segway Leksand Sommarland

Actionaktiviteter Leksand Sommarland:

Den mest populära actionaktiviteten på Leksand Sommarland är Zipline 300 som är en linbana / zipline som går 20 meter över badlandet och är 300 meter lång. Obs. Zipline 300 är mycket populär och biljetter köps i Ziplinekiosken. Biljettpriser för Zipline (2018) är 70 kronor per person. Man ska vara minst 120 centimeter och det finns en vikt maxgräns om 90 kg. Farter runt 60-70 kilometer i timmen är in ovanligt. Obs – det finns begränsat antal resor – max 350 per dag. Andra roliga actionaktiviteter är pumptrack banan med BMX – det finns många olika storlekar på BMX:erna så även vuxna kan testa om det önskar. Höghöjdsbanor både för vuxna och för barn, där barnen kan testa två olika svårighetnivåer. Det finns även klätterväggarna, hoppborgar och mycket annat skoj.

Zipline 300 Leksand Sommarland

Zipline 300 Leksand Sommarland

BMX Pumptrackbana Leksand Sommarland

BMX Pumptrackbana Leksand Sommarland

Karuseller Leksand Sommarland:

Dalakarusellen för de minsta är ett måste, Spinning Cars och Jumping Cars är riktigt roliga både för stora och små. En favorit bland de mindre baren är Trafikstaden där de mindre barnen kör elbilar bland vägmärken och andra trafikanter.

Dalakarusellen Leksand Sommarland

Dalakarusellen Leksand Sommarland

Trafikstaden Leksand Sommarland

Trafikstaden Leksand Sommarland

Restauranger & mat Leksand Sommarland:

Det finns flera olika restauranger på Leksand Sommarland. Bäverhyddan har buffé där man bland annat kan äta den populära ”knäckebröd pizzan” som servers med rikligt med ost. Oasen har snabbmat, hamburgare, Chicken Nuggets, korv, pommes och Tacos. Café Siljan har bland annat Belgiska våfflor och Glass.

 

De riktigt rutinerade parkbesökarna har ofta med sig Solstolar/Brassestolar för att njuta utav de grön områden som finns runt vattenparkerna. Solstolar finns att hyra på området – men du kan också ta med dig egna liggunderlag utan att behöva betala.

Öppentider Leksand Sommarland:

Leksand Sommarland öppnar i juni månad och öppet till slutet av augusti. Parken öppnar 10:00 varje dag under sommaren och stänger 17:00 under lågsäsong – och 18:00 under högsäsong. Kolla gärna på deras hemsida för att säkerställa öppentiderna. >>

Ladda hem en karta över Leksand Sommarland innan ditt besök så du vet att du hinner med dagens förbestämda aktiviter. Ett tips är att köpa fler dagars kort – då en dag troligtvis inte räcker för att hinna med alla aktiviteter som erbjuds på Leksand sommarland.

Parkkarta Leksand Sommarland 2018

Parkkarta Leksand Sommarland 2018

Se även Parkkarta Leksand sommarland uppdateringar >>

Nytt för 2017 var WipeOut – Leksand Sommarland.

 

Pineberry