Monster Jam

Det eviga tjatet – Monster Jam eller Monster Sylt på svenska har de senare åren gått på Friends Arena, och har som trend att gå någon gång under november månad. Biljetter brukar att finnas enda till dagen för eventet går av stapeln – dvs. det är sällan slutsålt. Dock är skillnaden på priserna stora och är man ett stort gäng som ska ut och kolla på monstertruckar är det självklart bra att vara ut i god tid när man bokar sina biljetter.

För att köpa dina biljetter till Monster Jam 2018 – klicka här >>

Vad är då Monster Jam?

Monster Jam är en tävling med monstertruckar som är specialbyggda. Fordon väger minst 4,5 ton och är över 3 meter höga och ofta mer än 4 meter breda. Monsterjamtruckar har också självklart jättestora motorer och extremt många hästkrafter – ofta över 1500 hästkrafter. Med sina jättemotorer, och specialbyggda fjädringssystem klarar dessa monsterbilar att passera olika stora hinder utav olika slag. Monstertruckarna hoppar över gigantiska hopp, kör över bilar och hoppar över bussar. Monstertruckarna drivs utav Metanol och förbrukar över 3 liter bränsle per minut. (det är tur att de kör korta banor så att förbrukningen inte blir för stor). Monstertruckarnas däck är utav märket BKT, är över 170 centimeter i diameter och väger cirka 400 kg per däck. Chassiet är specialbyggt i glasfiber och förarhytten är en stålkonstruktion för att hålla racerföraren säker under sina trick och tävlingar.

För att köpa dina biljetter till Monster Jam 2018 – klicka här >>

Monstertruckar som kör Monster Jam

Det finns en rad olika Monstertruckar som åker världen över och tävlar och gör olika trix. Några av de mest kända och mest populära monstertruckarna/monsterbilarna är Grave Digger MonsterTruck

Grave Digger

Grave Digger

Max D MonsterTruck

Max D

Max D

Scooby-Doo MonsterTruck

Scooby-Doo

Scooby-Doo

El Toro Loco MonsterTruck

El Toro Loco

El Toro Loco

Monster Mutt MonsterTruck

Monster Mutt

Monster Mutt

Monster Energy MonsterTruck

Monster Energy

Monster Energy

Zombie MonsterTruck

Zombie

Zombie

Pirates Curse MonsterTruck

Pirates Curse

Pirates Curse

Alien Invasion

Alien Invasion

Alien Invasion

Blue Thunder  MonsterTruck

Blue Thunder

Blue Thunder

Det är dock mycket ovanligt att alla MonsterTruckarna dyker upp på alla Monster Jam galor. Men gillar du Grave Digger så kommer du inte bli missnöjd, då Grave Digger är en stor favorit hos oss i Skandinavien och då brukar Grave Digger bjuda upp och göra showen till sin eget event.

För att köpa dina biljetter till Monster Jam 2018 – klicka här >>

Förarna som kör Monster Truckarna

Tidigare kördes de flera Monster Truckarna utav män, men tiderna förändras och nu kör 3 tjejer/kvinnor några av de mest populära Monster Truckarna.

Myranda Cozard kör de oerhört populära Monster Trucken Scooby-Doo

Rebecca McDonough kör El Toro Loco. El Toro Loco brukar ofta bjuda publiken på Friends Arena på de högsta hoppen och de de bästa Donutsen… helt klart en publik favorit.

Cynthia Gautier – kör Mutt. Monster Trucken Mutt gör sällan någon besviken med några av de coolaste hoppen som utförs på Monster Jams eventet.

Att tänka på inför en Monster Jam event:

Tänk på av Monster Truckarna har otroligt stora motorer och låter riktigt illa. Barns hörsel och även vuxna hörsel mår bra utav riktigt bra hörselkåpor och/eller öronproppar.

Köp gärna dina hörselkåpor långt innan eventet, det finns säljare utav öronproppar och hörselkåpor utanför arenan – men definitivt värt att köpa innan och slippa oroa sig för att man inte hittar några riktigt bra kåpor.

Tips på Hörselkåpor för barn är 3M

3M Peltor Kid

3M Peltor Kid – Hörselskydd för Barn

Några klipp vi minns från Monster Jam 2017 – Globen