Sveriges fetaste Äventyrsbad och Vattenland

Dags att planera och boka semestern med barnen och vad är inte bättre än att dra på äventyrsbad och/eller vattenland. Sverige är känt för sina fantasifulla äventyrsparker från Norr till Söder, så varför inte packa bilen och boka in Sveriges fetaste äventyrsbad / vattenland / vattenparker / upplevelsebad i sommar. Obs. många utav Sverige äventyrsbad / vattenparker är idag inomhus då Sveriges väder är lite osäkert/ostabilt – men med det sagt, du kan ha riktigt kul inomhus men kanske de roligaste äventyrsbaden / vattenparkerna i Sverige ändå utomhus 🙂
Här kommer några utav de ballaste Äventyrsbaden / vattenparkerna och upplevelsebaden vi har hittat när vi tittat runt på vattenkul.

Experium – Sälen

Sälens roliga äventyrsbad har idag 2 större vatten rutschkanor och några mindre attraktioner – helt klart värt ett besök både vinter som sommar. Experium har även en vågsurfningsmasking ”Flow Rider” som kommer ge ett riktigt kul minne för de som vill testa att ”vågsurfa” inomhus.

Aqua Nova Äventyrsbad

När du ändå är i Dalarna – ta ett stop på Aqua Nova Äventyrsbad i Borlänge.  3 riktigt feta vattenrutschbanor hittar du här samt en riktigt rolig ström, vildfors, vågbassäng, bubbelpooler klätterväggar för både stora och små barn.

Leksand Sommarland

Fortsätt med bilen upptill Leksand och ta 2-3 dagar och njut utav Sveriges kanske roligaste utomhus Sommarland. Här finner du en stort urval vattenrutschkanor som både passar vuxna, tonåringar, medelstora- och småbarn. Allt från karuseller, höghöjdsbanor till BMX cykling till go-cart åkning.

Sunne Sommarland

Lämna nu Dalarna och ta en sväng till Värmland och ta några dagar stopp i Sunne Sommarland.

Skara Sommarland

Skara Sommarland och Bert Karlsson (tidigare grundare och ägare) gjorde sig ett gott jobb med att bygga Sveriges eller kanske till och med Skandinaviens största vattenpark. King Bert satte stort fokus vattenrutschbanor och har idag Sveriges överlägset största vattenpark. Stanna bilen och njut av den grymma vattenparken med Sveriges häftigaste vattenrutschbanor.
Glöm inte att boka ditt boende på resan i förväg – hitta billigt boende hos Nordic Choice >> eller via Hotels.com >>